Om dette arrangement

Tid
8:00 - 18:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For alle
Udstillinger

Den Blå Dames Bord

08.06.24 - 17.06.24
Udstilling på Holstebro Bibliotek

Ved Den Blå Dames Bord handler det om at drømme. Her er der tid og plads til, at du kan skrive og tegne for en stund, om du er ung, gammel eller midtimellem. Du kan også folde din egen drømmebåd, som du kan tage med hjem.

Men hvad har det med Den Blå Dame at gøre?
Ja, Den Blå Dame passer på dine drømme. Hendes ældste væbnere og fortrolige er duerne, Nyt og Not. De sørger for at holde styr på menneskes drømme, og at alt bliver skrevet ned, så Den Blå Dame kan passe på fremtiden. Ved den Blå Dames Bord kan du skrive om dine drømme til duerne Nyt og Not, og så vil de hænge dem på drømmetræet med de hvide grene ved siden af Den Blå Dame.

Der er mange drømme, der gerne vil ind i fremtiden, men først når man rigtig tror på dem, kan de forvandle sig og blive virkelige. Skriv eller tegn dine drømme om fremtiden, og så vil duerne Nyt og Not sørge for, at Den Blå Dame vil hjælpe dem afsted!

Den Blå Dame viser sig nu for første gang i 750 år - men hvorfor lige nu? Er det fordi, at åen er fyldt over sine bredder, er det vindene der har vendt sig eller fordi byen vokser i en lystig hast? Det vides ikke. Det eneste man ved er, at flere og flere spørger, hvad det er for en by, der ligger ved åen - og at historien om Den Blå Dame fortælles igen og igen i nye varianter.

Men hvem er Den Blå Dame overhovedet, spørger du måske?
Der går mange historier om Den Blå Dame. Nogle siger, at hun altid har levet sit stille liv i åen, så længe man kan huske. Andre siger, at det er hende, der sørger for, at strømmen i åen holder liv i det 104 km lange å-løb. At hun er vandet under broen, som løber i åen og får os til at drømme om fremtiden.

Der går historier om, at hun som lille blev kaldt for Åsepigen, og at der var en drage i åen, der passede på hende. Åsepigen var i stand til at se græsset gro og høre myggene stikke. Hun var med andre ord i ét med naturen, og derfor ikke som de brave og forblændede riddere, der forsøgte at bygge broer over åen i tidernes løb. Ridderne var optaget af at bygge, og havde ikke tid og ro til at tænke på naturens sælsomme luner - derfor beskyttede dragen Den Blå Dame åen, så ingen fik lov at bygge. Men en dag dukkede en værdig ridder op, der både forstod sig på drager og å-piger, det er ham vi i dag kender som Ridder Holst. Dragen har fået mange navne siden, og et af dem er Læssie; ham kan du være heldig at møde ved den Blå Dames Bord på biblioteket.

Det siges, at man ikke kan se Den Blå Dame medmindre man kigger godt efter nede i vandet i åen og langt forbi spejlbilledet af sig selv. Men er du heldig, vil du også kunne se hende i Holstebros gader ved særlige festlige lejligheder under Festugen.

Du kan se udstillingen i bibliotekets åbningstid.

Udstillingen er lavet i et samarbejdet mellem Nordisk Teaterlaboratorium og Holstebro Bibliotek

Fra lørdag den 8. juni til mandag den 17. juni
Holstebro Bibliotek 
Gratis – mød bare op