Klassisk koncert med elever fra MGK på Holstebro Biblotek
Klassisk koncert med elever fra MGK på Holstebro Biblotek

Om dette arrangement

Tid
12:00 - 13:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For alle
For voksne

Åben Musikskole.

21.04.18
- koncert med musikskolens klassiske elever.

Musik bevæger biblioteket

Lørdag 21. april holder Holstebro Musikskole Åbent Hus for alle børn, unge og voksne, som vil vide mere om de mange musikalske tilbud på musikskolen.

På biblioteket vil man møde musikskolens klassiske eliteniveau når vores MGK spiller koncert.
De fortæller selv dette om koncerten: "Publikum bydes velkommen til et spændende og yderst varieret kammermusik-program på godt en times tid. I vil blive mødt med iørefaldende og velklingende musik, der har folkemusik-og danse som gennemgående tema, og kommer fra så forskellige lande som Rusland, Argentina, Frankrig, Italien og....Danmark".

Først fremføres den danske højromantiske komponist Emil Hartmann's smukke og vederkvægende Romance for trio og dernæst følger to trio barok-satser af den tysk-engelske komponist Pepusch. 

Han afløses af den berømte argentinske komponist Astor Piazzolla med en række medrivende og inciterende tango-danse for to forskellige besætninger, først som duo med accordeon og fløjte, og dernæst klarinetkvartet! 

Så går turen til franske komponist Saint-Saëns med en yderst ophedet udgave af den temperamentsfulde syd-italienske dans Tarantella i en trio for to træblæsere og klaver

Det stykke efterfølges af den russiske komponist Glinka og hans umådeligt skønne og vederkvægende "Trio Pathetique" fra 1827 hvor man fornemmer temaer fra smukke russiske folkemelodier.

Endelig rundes koncerten af med det kraftfulde og virtuose værk "Capriccio over danske og russiske folkemelodier" i en kvartet for obo, fløjte, klarinet og klaver - ligeledes komponeret af højromantiske franske Saint-Saëns.

Gratis adgang.