Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
50 kr.
Lokalitet
Bibliotekssalen
Målgruppe
For voksne
For voksne

AFLYST - De skjulte ledere

06.10.22
Arrangementet er aflyst

Kristendommen har som de andre store religioner haft indflydelse på, hvordan vi i vores del af verden har set på køn og ligestilling. Generation efter generation er det blevet fortalt, at det var manden, der skulle stå i spidsen for samfundet og kirken, mens kvinden blev betragtet som det svage køn uden ret til at bestemme over sit eget liv og uden mulighed for at påtage sige en lederopgave.

I bogen ’De skjulte ledere’ viser sognepræst, cand. theol. og ph.d. Marianne Aagaard Skovmand, at kvinderne spillede en langt større rolle i den tidlige kristendom, end traditionen tilsiger. Og at de kvinder, der havde magt og positioner, der senere blev forbeholdt mændene, i mange tilfælde er blevet nedtonet i de bibelske og oldkirkelige tekster. Kvinderne blev op gennem kirkens mangeårige historie med de siddende kirkelige autoriteters velsignelse tvunget i baggrunden.

Marianne Aagaard Skovmand viser, hvordan, hvornår og hvorfor denne tilsidesættelse af kvinden kom til at dominere kristendommen. Og hvilken rolle kvinder spillede i Jesu forkyndelse og i de første århundreder efter.

Folkeuniversitetets storkunder og studerend kan hente gratis billetter.