95 kr.
For alle

AFLYST - Gå en tur med Bente Klarlund i ørerne

31.08.21
I dette Gå-foredrag kan du med mobilen i lommen og høretelefoner i øret gå en tur, mens Bente Klarlund holder sit oplæg om, hvordan gåture kan booste den fysiske og mentale sundhed.

Gåture nedsætter din risiko for 35 sygdomme; herunder kræft, demens og hjertesygdomme. Gåture er også et stærkt middel mod søvnløshed, depression, stress og angst.

Foredraget går på tre ben – det fysiske, det mentale og det eksistentielle. En gåtur sætter gang i hjernehormoner. Du kan gå dig gladere, mere kreativ og til en bedre hukommelse. Nietzsche siger: ’Det er når man går, de store tanker kommer’.

Bente Klarlund er professor i Integrativ Medicin ved Københavns Universitet og er ansat som overlæge på Rigshospitalet. Til daglig er hun leder af Trygfondens Center for Aktiv Sundhed.

Foredraget sendes direkte og kan ikke genhøres senere. Mens du lytter, kan du gå en tur selv eller du kan gå sammen med andre deltagere. På dagen modtager du en mail med information om adgang til foredraget.

Program for dagen for dig, der vælger at gå sammen med lokale Gå-værter fra Vinderup, Ulfborg eller Holstebro Bibliotek:

• Kl. 16.30 Gå-værter står klar foran dit lokale bibliotek og goodiebag udleveres. Dit startsted er ved det bibliotek, du har angivet ved billetkøb.
  • Kl. 17.00 Vi går en tur, mens vi lytter til foredraget med Bente Klarlund. Du kan vælge mellem forskellige gå-distancer på dagen.
  • Kl. 18.00 Afslutning med en lille forfriskning.

Hvis du vælger at gå en tur for dig selv, kan du afhente din goodiebag på det bibliotek, du har angivet ved billetkøb, mandag den 30. eller tirsdag den 31. august 2021.

Husk på dagen:

• En opladt mobiltelefon og gode høretelefoner.
  • Gode sko.
  • Tøj du kan bevæge dig i og som passer til vejret.

I dette efterår har Danmarks Biblioteker fokus på temaet ’Sammen i bevægelse’ sammen med DR, DGI, DIF, Dansk Firmaidrætsforbund og Dansk Skoleidræt. I Holstebro Kommune kan du få inspiration til bevægelse - sammen og hver for sig. Du kan blandt andet deltage i gåfællesskaber med Gå-værter.

Arrangører: Bevæg dig for livet, DGI Vestjylland, Sport og Fritid, Holstebro Kommune og Holstebro Bibliotek