Asta Olivia Nordenhof - Foto: Albert Madsen / Martin glaz Serup - Foto: Simon Klein Knudsen, 2017

Om dette arrangement

Tid
20:00
Pris
40 - 80
Lokalitet
Knudsens
Nørregade 40
7500 Holstebro
Arrangører
Holstebro Bibliotek, Holstebro Gymnasium & HF, Musikteatret Holstebro, Lemvig Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum, Holstebro Bibliotek, Foreningen Odin Teatret
Målgruppe
For alle
For voksne

Poesi på en torsdag

02.02.23
Månedens digtere er Asta Olivia Nordenhof og Martin Glaz Serup

Asta Olivia Nordenhof og Martin Glaz Serup
Digterne Asta Olivia Nordenhof, født 1988, og Martin Glaz Serup, født 1978, er to af deres respektive generationers mest markante, litterære stemmer. Det er helt enkelt bemærkelsesværdigt, hvad de har skrevet. Spændvidden og kvaliteten i deres værker er omfattende, og for det har de modtaget stor og berettiget opmærksomhed.

Allerede Asta Olivia Nordenhofs debutbog fra 2011, den genresprængende, lyriske roman, Et ansigt til Emily, fik anmeldere og læsere til at spærre øjnene op. Dens ligefremme, men samtidigt sprogligt overraskende og grænseoverskridende tale signalerede, at noget helt nyt var på spil. I 2013 kom digtsamlingen, det nemme og det ensomme (Basilisk), som hun modtog Montanas Litteraturpris for. Sidst har hun skrevet Penge på lommen (Basilisk), første bind i en planlagt syv-binds række om tragedien omkring Scandinavian Star. Bogen blev i 2021 indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris og har siden fået European Union Prize For Literature og Per Olov Enquist Prisen. Begge i 2020.

Martin Glaz Serup er en enestående inspirerende og misundelsesværdig flittig forfatter. Foruden sine 10 digtsamlinger siden debuten Shylas ansigt i 2002 og indtil den sidst udkomne, nyskrevne Uendelige sommer fra Forlaget Turbine i 2020, har han udgivet 12 børne- og ungdomsbøger, essays, et litterært værk om relationel poesi og har været og er redaktør på websites og blogge om litteratur - for nu at nævne en del af indsatsen. Hans bøger er oversat til ni forskellige sprog. Men mest interessant er måske den forbløffende tydelige og stadige udvikling i det samlede oeuvre. Han har modtaget Michael Strunge-prisen og vundet guldmedalje fra Københavns Universitet.

Øvrige indslag
Odin Teatrets Husorkester med sanger Rina Skeel, guitarist Jan Ferslev og bassist Pelle Henningsen vil sørge for aftenens musikalske atmosfære. Arkæolog Helle Henningsen tager sig af indslaget ”En kendt holstebroer læser et par af sine yndlingsdigte”, og forfatteren af ”Månedens digt” afsløres. Der bliver oplæsning af digte af den persiske digter Omar Khajjâm (født 1048), og Lemvig Boghandel byder på et overflødighedshorn af poesibøger til mere end overkommelige priser.

Arrangører
Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret Holstebro, Lemvig Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum og Foreningen Odin Teatret.

Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Statens Kunstfond.