Om dette arrangement

Tid
20:30
Pris
40-80
Lokalitet
Black Circle Scene v/Beredskabsgårdens P-plads
Særkærparken 142
7500 Holstebro
Lokalitet
Black Circle Scene
Arrangører
Målgruppe
For alle
For voksne

Poesi på en torsdag - Udsolgt

06.05.21
BEMÆRK VENLIGST ÆNDRING I TID OG STED: Black Circle Scene kl. 20:30

Professor emeritus og litteraturanmelder Thomas Bredsdorff med dugfrisk, højtrost bog om Danmarks første moderne digter, Johannes Ewald

Månedens digter i maj på Poesi på en torsdag, er Johannes Ewald. Men da denne – som regnes for en af Danmarks største af slagsen - levede fra 1743 – 1781, bliver det gennem en stand-in, professor og litteraturanmelder Thomas Bredsdorff, der netop er udkommet med en højt rost bog om ham.

Thomas Bredsdorffs bog hedder Johannes Ewald og frygten for frihed. Den udkom den 15. marts på forlaget U Press og er således helt aktuel. I sin anmeldelse af bogen skriver Erik Skyum-Nielsen i Information den 18. april blandt andet: ”… et mesterstykke både i henseende til gedigen forskning og pædagogisk formidling.”

Bredsdorff vil generøst vil dele ud af sin mangeårige nærlæsning af digterens tekster og sit omfattende kendskab til ham og hans tid. Med bogen som udgangspunkt vil han slet og ret kaste et nyt og nutidigt lys over den store digter. Indimellem læser så Iben Nagel Rasmussen, Tage Larsen og Ulrik Skeel fra Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret udvalgte digte op af Ewald.

Det hele bliver undervejs understøttet af en række indslag med musik med Odin Teatrets Husorkester.

Johannes Ewald var digteren, hvor det, man kunne kalde ’det moderne’, for første gang fik lyrisk udtryk på dansk.

Arrangementet finder sted under overholdelse af alle coronaforskrifter.

Thomas Bredsdorff

Thomas Bredsdorff er født 1937, professor i nordisk litteratur ved Københavns Universitet, nu emeriteret. Medarbejder på Politiken, anmelder af litteratur og redaktør af avisens månedlige ’Poetisk’. Forfatter til en god stak bøger, også om poesi, f.eks. Den bratte forvandling om Sylvia Plath, Med andre ord om Henrik Nordbrandt og Tolerance – eller hvordan man lærer at leve med dem, man hader (s.m. Lasse Horne Kjældgaard, 2008).
.
Arrangører

Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret Holstebro, Skive Boglade, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum og Odin Teatret – Nordisk Teaterlaboratorium.
Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Statens Kunstfond.