Om dette arrangement

Tid
20:00
Pris
40-80
Lokalitet
Sygehusgrunden
Lægårdvej 12 h i bygn. U, foredragssalen, 5. sal
Holstebro
Lokalitet
Foredragssalen på Sygehusgrunden
Arrangører
Holstebro Bibliotek, Holstebro Gymnasium & HF, Holstebro Kunstmuseum, Uddannelsescenter Holstebro, Lemvig Boghandel, Laden, Odin Teatret
Målgruppe
For alle
Deltag i arrangementet
For voksne

Poesi på en torsdag med Elias Sadaq

04.10.23
Nu på en onsdag...

Elias Sadaq

Elias Zakarias Sadaq, der er født 5. februar 1994 i Aarhus V, er både digter og dramatiker. Efter mellemøststudier og studier i religionsvidenskab på Københavns Universitet er han i øjeblikket ved at færdiggøre en bachelor i dramatisk skrivekunst på Den Danske Scenekunstskole. Hans forfatterskab tager udgangspunkt i hans erfaringer som dansk muslim og homoseksuel. En baggrund, der ikke altid har været en dans på roser.
Blandt andet har hans homoseksualitet ført til et brud med hans marokkanske far, en stærkt konservativ muslim.
Sadaq debuterede i 2019 med den digitale digtsamling Gadestreger (2019), som han udgav på sit eget forlag, forlagetgadefilosofi. Som dramatiker debuterede han i 2021 med teatermonologen Den unge Elias’ lidelser (2021) på Folketeatret. Teksten udkom også i en bearbejdet udgave som bog på forlaget Det Poetiske Bureau (2021).
Han har desuden optrådt i forskellige sammenhænge med andre dramatiske tekster og skrevet for både tidsskrifter og antologier.
I 2020 modtog han Skulderklaplegatet fra Danske skønlitterære forfattere og var nomineret til kulturprisen på Danish Rainbow Awards. På CPHCulture blev han i 2022 nomineret til Årets teatergennembrud og for Årets danske skuespil.

Musik og andre indslag

Det bliver Frederik Larsens Orgeltrio, som står for den musikalske underholdning. Trioen udgøres af Frederik Larsen på saxofon, Finn Kjær Andersen på orgel og Peter Bjerrum på trommer. Den "kendte holstebroer, der læser et par af sine yndlingsdigte", er en overraskelse. Det er det på nuværende tidspunkt også, hvem der har begået "Månedens digt". Tusinde år gamle digte af den persiske digter Omar Khajjâm (født 1048) vil blive læst op, og Lemvig Boghandel sælger ud af gode digtsamlinger til gode priser. Desuden bliver der spændende gæsteoptrædener både med elever fra Dansk Talentakademis Forfatterlinje og dansere fra Holstebro Dansekompagni.

Arrangører:
Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Lemvig Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum og Odin Teatret.

Poesi på en torsdag er støttet af Holstebro Kommune, Statens Kunstfond og Færchfonden.