Peter Laugesen. Foto: Simon Knudsen

Nørregade 40
7500 Holstesbro
Arrangører
Holstebro Bibliotek, Odin Teatret - Nordisk Teaterlaboratorium, Holstebro Gymnasium & HF, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum, Musikteatret Holstebro
For alle

Poesi på en torsdag med Peter Laugesen

05.11.20
Gør din torsdag mere poetisk

Poesi på en torsdag præsenterer:

Digteren Peter Laugesen

Peter Laugesen er født i 1942 i København, men blev student fra Aarhus Katedralskole i 1961. Siden sin debut med digtsamlingen Landskab, Borgen, 1967, har han udfoldet et imponerende varieret, søgende og mangfoldigt forfatterskab som blandt andet dramatiker og kunstkritiker, men først og fremmest som digter. Antallet af udgivne digtsamlinger er mere end 60 (senest Vadehave. Gyldendal 2020). Laugesen er medlem af Det Danske Akademi og er blandt et stort antal priser også modtager af Det Danske Akademis Store Pris.

Aftenen byder også på en kendt Holstebro-borgers yndlingsdigte og musikalske indslag fra Odin Teatrets Husorkester. Der læses digte fra den persiske 1100-tals digter Omar Khajjâms Rubâijât på persisk og dansk, det lyrisk essay fremsiges, og vinderen af ’Månedens digt’ afsløres.

Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret Holstebro, Skive Boglade, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum og Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret.
Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond og Holstebro Kommune.