Poesi på en torsdag

Er et lyrikarrangement, hvor publikum kan møde dansk eller udenlandsk poesi live

Poesi på en torsdag er et lyrikarrangement, hvor publikum kan møde dansk eller udenlandsk poesi live. Tre gange i foråret (februar, marts, april) og tre gange i efteråret (september, oktober, november) inviteres en dansk eller udenlandsk digter til oplæsning af egne digte til Poesi på en torsdag den første torsdag i måneden.


Digte, husorkester, essays og vin

I forbindelse med oplæsningen foregår en række andre aktiviteter. Der er oplæsning af månedens digt, optræden med Odin Teatrets Husorkester og andre orkestre og musikere, knaldudsalg af danske digtsamlinger, oplæsning af Omar Khajjâms Rubâijât på farsi og andre sprog, oplæsning af kendt holstebroers yndlingsdigte, det lyriske essay om aftenens digter og ikke mindst udskænkning af månedens vin.


Knudsens

Poesi på en torsdag foregår på Knudsens, en teatersal på gågaden midt i Holstebro. Arrangementet flyttes i få tilfælde til en anden adresse i Holstebro.


Arrangørerne

Poesi på en torsdag er arrangeret af Odin Teatret i samarbejde med Holstebro Gymnasium & HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret, Arnold Busck Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro og Holstebro Kunstmuseum. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Statens Kunstråds Litteraturudvalg.

Billetten inkluderer et glas vin.

Se mere på Poesi på en torsdag på Facebook.

Vi har blandt andre haft fornøjelsen af disse forfattere:

  • Benny Andersen
  • Jørgen Sonne
  • Lone Hørslev
  • Naja Maria Aidt
  • Søren Ulrik Thomsen
  • Henrik, Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen