SMSpress

Adgang
Adgang hjemmefra
SMS-noveller, gys, digte, real time-fortællinger og interaktive SMS-historier direkte på mobilen. SMS-litteratur er en fascinerende genre og fortælleform, da det kompakte format, tidsfaktoren og afsenderen ofte spiller en afgørende rolle i fortællingen. Historien folder sig lige så stille ud – besked for besked. Ofte strækker fortællingerne sig over en uge. Målgruppen er primært unge og voksne, men der er også noget at hente for børn.

Du modtager typisk en SMS-novelle som SMS’er, sendt til din mobil fra hovedpersonerne i historien. Som regel 1-5 beskeder om dagen over en række dage.
Nogle gange bliver du en del af historien og skal svare tilbage, andre gange er du en flue på væggen. Det afhænger af, hvad forfatteren har tænkt, der skal ske.
Meget af SMS-litteraturen leger på den måde med virkelighedsbegrebet og mobilens muligheder, hvilket gør fortællingerne meget livagtige.

Om SMSpress.dk:

SMSpress udgiver danske noveller, digte og interaktive historier til mobiltelefoner via SMS. Du finder ca. 100 titler, de fleste på dansk, men der er også udgivelser på norsk og svensk. Der kommer løbende nye udgivelser til.
Alle udgivelser i SMSpress er skrevet specifikt til mobilen. Der er altså ikke tale om almindelige bøger der er ”klippet op” i SMS’er.
De fleste af forfatterne er kendte danske forfattere som f.eks. Svend Åge Madsen, Sissel-Jo Gazan, Julie Hastrup, Kenneth Bøgh Andersen, Jacob Weinreich, Kirsten Ahlburg og Kim Fupz Aakeson.

Sådan kommer du i gang:

  • Er du bosat i Holstebro Kommune og låner ved Holstebro Bibliotek, kan du læse SMS-novellerne uden beregning.
  • Inden du kan gå i gang, skal du oprette dig som biblioteksbruger på SMSpress’ hjemmeside og validere dine oplysninger.
  • De oplysninger, du skal bruge, er dit cpr-nummer/ lånerkortnummer, pinkode og mobilnummer.
  • Valideringen gælder i 6 måneder og skal herefter fornyes.
  • Du opretter dig som biblioteksbruger og validerer dine oplysninger her.
  • Når du har fundet den ønskede udgivelse, sætter du den i gang ved at sende en sms med den angivne kode til 1277.
  • Du modtager herefter udgivelsen på sms.