Læselysten stiger – børnene som generator

Et samarbejde mellem Borbjerg skole og Holstebro Bibliotek

Vi vil sammen øge læselysten – på tværs af generationer.

Da bogbussen kørte, stod man i kø for at komme ind. Den læselyst skal vi have fat i igen. Mange børn har den allerede, og her vil vi arbejde på, at familierne holder fast i den, også når børnene selv kan begynde at læse.
Børn spejler sig i familien, og derfor er det vigtigt, at vi får skærpet læselysten hos både forældre og bedsteforældre og gerne i en aktivitet i fællesskab.

Bibliotekets tilbud BØGER-TO-GO er rettet til, så det nu er muligt at bestille familieposer. Børnene i 2. og 5. klasse er generatorer på, at poserne kommer hjem i familierne med noget til alle.
Børnene har hjulpet med at tilrette formularen, og de har i interview med forældre/bedsteforældre fundet ud af, hvad der skal stå på ”ønskesedlen”.
Der er mulighed for at bestille alle medietyper, som biblioteket låner ud, og i poserne kan der være tips til lydbøger, podcast mm. som kan hentes via eReolen eller NOTA.

Fra 1. januar til og med 31. maj 2022 kan BØGER-TO-GO poserne bestilles via bibliotekets hjemmeside. Biblioteket sammensætter posernes indhold efter ønskesedlerne, og poserne afhentes på biblioteket i Holstebro af en frivillig.
Poserne afleveres på skolebiblioteket og er klar til afhentning af børnene, som bringer poserne hjem.

Projektleder: Iben Østerbye