Få en sjov og bæredygtig hverdag i din familie

Bæredygtighed er et emne, der er på alles læber.

Det handler blandt andet om FN’s verdensmål, klimaplaner og CO2-reduktion.
Det er vigtigt, og vi skal alle forholde os til emnet som ansvarlige borgere. Men det kan også være en stor mundfuld, når du skal beslutte dig for, hvordan du selv vil gøre en forskel.

For at bæredygtighed kan blive en del af hverdagen, er det væsentligt at finde de spændende og sjove måder at gøre en forskel på.

Bibliotekernes e-læringsportal eKurser.nu guider dig med en række videointroduktioner til, hvordan netop du kan gøre en forskel på en sjov og fornuftig vis.
På eKurser.nu finder du en stor samling af videoer, der introducerer it til brug i hverdagen, og i det nyeste tema om bæredygtighed sættes fokus på, hvad FN’s verdensmål egentlig er, og du bliver introduceret til apps, der både gør dig klogere på ikke mindst klimaet – men også dit lokalmiljø, madlavning, samkørsel og borgerindsamling af data til naturvidenskaben.

Prøv at dykke ned i de forskellige kurser og få inspiration til en bæredygtig hverdag.
 

Vær sammen om det i familien


Det bliver meget sjovere at indføre nye vaner med henblik på en mere bæredygtig hverdag, hvis man er fælles om det i familien.

Prøv at være nysgerrige på, hvordan forskellige apps kan være med til at ændre jeres vaner.
Skal dig og sønnike til København? Så fyld bilen med nye bekendtskaber gennem app’en GoMore. Eller brug sammen appen For Resten, når køleskabet er fyldt med underlige rester, som I ikke ved, hvad I skal bruge til. Eller gå sammen ud i naturen og observér og registrér arterne i Naturbasen.
 

Tre tips til en bæredygtig hverdag
 

  • Du kan ofte finde datotilbud i dit lokale supermarked. Det er varer, hvor holdbarheden snart udløber. Her kan du spare penge og samtidig undgå madspild.
  • Genbrug i det omfang, du kan. Du kan fx bruge tomme mælkekartoner, når du skal forspire.
  • Brug dit lokale bibliotek, hvor du kan låne bøger, film og meget andet.


Udvalgte materialer om bæredygtighed: