Find melodien på Filmstriben

Savner du også koncerter og live musikoplevelser? Så sæt dig godt tilrette i sofaen, og gå på opdagelse i denne samling af gode musikfilm på Filmstriben.

Vi tør godt love, at der er noget for enhver smag og fra vidt forskellige musikgenrer med både storslåede spillefilm og anmelderroste dokumentarer om nogle af tidens bedste sangere og musikere. 

"Hvor ord svigter, taler musikken," sagde H.C. Andersen. Se f.eks. filmen om jazzlegenden Billie Holiday, hvis kontroversielle sangtekster gav hende problemer med FBI. Eller dokumentarfilmen "Score", der lukker os ind i en verden, som forstår at spille på alle strenge i følelsesregisteret og ofte påvirker os langt mere, end vi er klar over. Nemlig filmmusikken og de mennesker, der skaber den. 
"Wild Rose" er en anden flot spillefilm om et ungt, frustreret sangtalent, der drømmer om at blive countrysanger. Men kan man det, når man er en mildt sagt utilpasset enlig mor og bor i Glasgow? Rose spilles af Jessie Buckley, der har begejstret verden med sin fremragende sangstemme.

Der er mange flere musikfilm at vælge imellem, lige fra Pavarotti over klassikere som West Side Story til dokumentarer om Rolling Stones, Django, Oasis og meget mere.