De 10 fedeste juleønsker

Så længe jeg husker, har jeg haft nemt ved at finde på ønsker til jul og fødselsdage. Ja faktisk er jeg typen, der også kan komme til at foreslå andre det, jeg synes de skal ønske sig.

Det går primært ud over min mand og børn der, hvis jeg ikke lige synes deres ønskeliste er lang nok, får et par tilføjelser. Ofte er der ønsker fra bogverdenen på min liste og i år er heller ingen undtagelse.

”This is my life” til minde om Kim Larsen er helt sikkert under mange juletræer. Det er et billedværk med over 250 billeder, der kan vække minder hos både unge og ældre generationer.
Sara Blædels trilogi må også gerne lande i min gavebunke, hvor ”Den Tredje Søster”, der er sidste del af trilogien om bedemandens datter Ilka, netop er udkommet. Jeg kan bare ikke få nok at krasbørstige krimier, når mørket gør alting lidt mere dunkelt.
Merethe Pryds Helles: ”Vi kunne alt” er en selvstændig fortsættelse af Folkets skønhed, som jeg læste i sommers og nød hvert et bogstav, så derfor er denne også på listen.
Murakami: ”Mordet på kommandanten” kunne også give gode læsestunder. Jeg vil glæde mig til mystikken breder sig i Murakamis univers, hvor bogen suger én til sig, så den virkelige verden forsvinder.
”Mødre, døtre, søstre”, otte helstøbte noveller af debutanten Emmas Bess kommer også på listen. Det gør den, fordi man bare aldrig bliver træt af at læse om de relationer, der betyder alverden og fordi hun er sluppet så fabelagtig godt fra debuten.
”de” af Helle Helle ønsker jeg mig fordi ALLE bare taler om den på biblioteket, især efter forfatterens besøg på Vinderup Bibliotek for nyligt. Nu skal jeg altså eje den bog.
Tove Ditlevsens ”Samlede noveller” ville jeg også gerne have stående på hylden. Bare fordi hendes noveller litteraturhistorisk er interessante, men også fordi de har lavet en komplet uimodståelig forside med den tordnende storrygende Ditlevsen afslappet i lænestol på sart lyserød baggrund.

Det var syv stk. ønsker. Så må jeg nok også hellere ønske mig andet end bøger… Det skal helt klart være et sportsur, for det kan virkelig ikke passe at jeg tager så få skridt, som min sundhedsapp på telefonen viser. Derudover ville en cykelhjelm med lys være cool og en ny sort lækker skindtaske ville også klæde mig.

Jeg kunne blive ved med at finde på, men kan du ikke det, så smut lige ind på ekurser.nu og tjek deres video med forslag til lækre tech-juleønsker. Ekurser.nu er bibliotekernes side med små videoer, der kan hjælpe med hverdags-it – fra hvordan du bruger NemID nøgleapp til hvordan man skyper, streamer eller eksempelvis booker flybilletter online. På eKurser.nu kan du også lære om hvordan du julehandler på nettet. Pøj pøj med ønskerne.

Tips til din ønskeseddel

Af  teamleder Trine Petersen