Emneliste: Fantasy for voksne

Fantasy. Alene ordet skaber billeder. Af krigere i rustning. Af altødelæggen­de drager. Af unge mænd og kvinder, der langsomt opdager, at de har en større skæbne end at være væbner, køkkenpige og i mødet med modgang udvikler sig og ender med at påtage sig opgaver og ansvar, som alle andre viger tilbage fra.

Fantasy er også mørke, menneskesin­dets dunkleste krinkelkroge, sjælelam­mende angst for ikke at slå til og men­neskelig tvivl om egne magiske evner & om hvem, man kan stole på.

Fantasy-genren er gigantisk og vildt­voksende. Her er udvalgt en række serier og enkeltstående romaner. Nogle er på dansk, andre på engelsk. Heldig­vis har den verdensomspændende succes med R.R. Martins serie Game of Thrones ført til, at flere og flere kvalitetsromaner bliver oversat til dansk. Men der findes stadig en del, der endnu kun er på engelsk, og de er taget med alligevel.

Fantasy findes til alle aldersgrupper. Her er vægtet kvalitetsfantasy for voksne. Dvs. at de meget ungdom­melige YA-romaner med primært unge hovedpersoner, skal du finde andre steder. Er du fantasylæser selv, er der sikkert serier, som du ville have taget med og andre, du ville have udeladt. Det er det, der er så herligt ved at læse. Alle trækker noget forskelligt ud af romanerne, og alle har deres personlige favoritter. Her er et udvalg.