Krybene kommer!

Indrømmet - jeg er ikke den store dyreven, når det kommer til kryb som frøer, slanger, firben og den slags væsner. Det er ikke noget, jeg har tænkt over eller lidt under her i Danmark, for det er heldigvis ikke så ofte, vi støder på dem.

 En gang imellem er vi uheldige og rammer en " frø-bølge" en lun sommeraften på landevejen, hvor de lystigt hopper over vejen uden at vide, at de er millimeter fra at blive kværnet af bildæk.
Jeg er imidlertid lige vendt hjem fra en længere ferie i Thailand, og der kommer krybene helt tæt på.

Allerede ved ankomsten til første hotel stifter vi bekendtskab med en af de værste.

På stien ned til toiletterne møder mine børn en to meter lang, sort slange, der snor sig af sted. Om slangen var tissetrængende, ved jeg ikke, men vi fik fat i en tjener, der verfede slangen væk, som om det skete jævnligt. Efter det var vi i beredskab. Tjekkede under senge, bag toilettet og så videre. Just in case.

Frø med på køretur

På et andet hotel havde vi selskab ved poolen af en varanfamilie, der boede i hotelhaven.

De var på størrelse med en lille krokodille, men heldigvis skulle vi ikke konkurrere om pladsen i poolen med dem - de gik ikke i vandet.

Gekkoerne var til gengæld overalt, og dem lærte jeg at leve med. Deres firbenstørrelse var heller ikke skræmmende.

De kravlede rundt på vægge og lofter og åd myg, så de havde fået " vennestatus".

Det var ikke kun min familie, der morede sig. Første gang, jeg blev til grin, var, da vi på lejede scootere, stopper for at proviantere ved en 7-11, og jeg opdager en blind passager på scooteren ved min ene fod. Det er en stor, grøngul frø -og den er lyslevende.

Jeg spræller og både griner og hviner hysterisk, mens min otte-årige søn finder en pind og får frøen til at hoppe af kværnen.

De lokale handlende morede sig højlydt over optrinnet.

Kom bare an!

Et par dage senere er jeg i hotellets reception for at bytte min bog. I Thailand har hoteller og barer ofte reoler stående med gamle bøger, som andre gæster har efterladt, og som man kan bytte sig til ved selv at aflevere en allerede læst bog.

Det betyder, at man rent faktisk kun behøver slæbe én god bog med på ferien.

Jeg fik i reolen øje på Jonathan Franzens bog " Frihed" inde bag nogle andre bøger, og rakte ud for at få fat i den.

Jeg kunne godt se der var lidt beskidt i reolen, men jeg skubbede til nogle bøger for at fiske " Frihed" ud af reolen.

Pludselig sad noget på min arm, og jeg hylede op og spjættede. Endnu engang var det en klam, grøn, tyk frø, der ville stifte nærmere bekendtskab med mig. Jeg fik fat i " Frihed", og hotelpersonalet fik et billigt grin.

Hjemme igen i Danmark er foråret kommet, og med det kommer også de danske kryb, men de kan bare komme an. Jeg bilder mig ind, at jeg er blevet hærdet.

Skulle det vise sig ikke at være tilfældet, så gemmer jeg mig bare i sofaen med en god bog.

Hent vores nye app: " Biblioteket", så kan du altid tjekke dine lån og finde inspiration til nyt læsestof.

Af  teamleder Trine Petersen
Tidligere bragt i Holstebro Onsdag den 16. maj 2018