Young adult

- ungdomsromaner for dig mellem 14 og 40 år.

Young adult fiktion eller YA er romaner for og om unge. De kan læses af dig, der er 15 og dig, der er 35. For mens de handler om unges problemer og liv, så er temaerne også relevante, når du bliver ældre. Læs om den første forelskelse og den næste. Læs om at finde sig selv og om at finde fodfæste som voksen. Læs om veninder og venner. Om sorg, tab og ensomhed. Og om glæde og kærlighed.

John Green har skrevet nogle af de mest læste og elskede YA romaner overhovedet.
Det hele startede med ”The fault in our Stars”, der på dansk kom til at hedde ”En flænge i himlen”. Og som var en god tårevædet historie om 16-årige Hazel, der er dødssyg af kræft. Hun forelsker sig i 17-årige Augustus som ligeledes er kræftsyg. Sammen oplever de deres første forelskelse, indtil...
John Green har skrevet og fået oversat en lang række stærke romaner, så han er et godt sted at starte, hvis du vil læse young adult romaner. Efter John kom Rainbow Rowell med Eleanor & Park om outsiderne, der finder hinanden og forelsker sig. Og så kom... alle de andre.... Læs et udpluk af de bedste og de nyeste YA romaner på dansk. Der er smidt et par engelske i bunken, mens vi venter på, at de måske bliver oversat. Og så er der klassikerne som vi læste, længe før YA var en genre og dengang, det bare hed ”ungdomsbøger”.

Rigtig god læselyst

Materialer