Big eyes
Foto:Filmstriben.dk

Big eyes - et biografisk drama

05.01.23
I Januar kan du se filmen om kunstmaleren Margaret Keane, uden at der trækkes point på din Filmstriben-konto.

Big eyes er en film instrueret af en af Hollywoods mest krøllede hjerner, Tim Burton. Filmen handler om den amerikanske kunstmaler Margaret Keane, som i 1950-60 opnåede succes med sine kitschede malerier af børn, kvinder og dyr med store og udtryksfulde øjne. 

Margaret (Amy Adams) er fraskilt og må sørge for at få en fast indkomst, så hun kan beholde forældremyndigheden over sin datter. Hun møder maleren Walter Keane (Christoph Waltz) som frier til hende og tilbyder at tage dem begge til sig. Det betyder, at Margaret kan fortsætte med at male sine ikoniske billeder og det varer ikke længe, før de bliver opdaget og snart er en indbringende forretning. Rollefordelingen mellem dem bliver, at Margaret sidder i sit atelier og maler og den charmerende Walter, rejser rundt med billederne og fører sig frem som kunstneren. Lige indtil den dag, hvor Margaret får nok.

Det faktum, at mænd tager æren for kvinders arbejde, er set før. Temaet ses også i ’The wife’ med Glenn Close og ’Colette’ med Keira Knightley. Begge film er med på Filmstribens nye liste om "Kvinder og kunst" 
 

Materialer