Fri online adgang til seks millioner avissider

I tæt samarbejde med rettighedshaverne tilbydes der nu online adgang til de ejerløse aviser, ca. 6,5 millioner avissider. Dermed kan alle læse i ca. 13 millioner avissider hjemmefra.

Mange folkebiblioteker har købt udvidet adgang til de såkaldt ejerløse aviser i Mediestream, som deres brugere har kunnet læse i via bibliotekernes computere. De sidste par uger har nedlukning pga. coronakrisen gjort det umuligt at få adgang til at læse i de ca. 6,5 millioner avissider.

Det retter vi nu op på.

Efter aftale med rettighedshaverne er der åbnet for fri online adgang for alle. Du kan nu læse i 67 aviser udgivet i perioden 1921-2002, bl.a. Aktuelt, Land og Folk, Nationaltidende, Aalborg Amtstidende og Fyns Venstreblad. Det svarer til mere end seks millioner avissider. Derudover kan du også læse en række aviser, der blev udgivet lokalt, bl.a. Holstebro Avis, Lemvig Avis og Herning Avis. 

Vi tilbyder desuden fri adgang til aviser udgivet før 1921, i alt ca. 6,5 millioner sider. Det betyder, at du nu har online adgang til at læse i ca. 13 millioner avissider hjemmefra. 

Du finder aviserne her.

God fornøjelse!

Vi siger stor tak til Dansk Journalistforbund, Danske Medier, Copydan Tekst og Node samt Kulturministeriet for stor velvilje og hurtig indsats med at gøre det muligt at lukke op for alle under coronakrisen.

Der er åbent for adgang, så længe folkebibliotekerne er lukkede. 

Tags