Gode Gerninger i Holstebro hjælper børn i Syrien

Luft din nabos hund, saml skrald omkring din skole eller hjælp din træner med at pumpe bolde. Det er opfordringen, når DR og en række samarbejdspartnere engagerer landets børn i den gode sags tjeneste.

Børnenes gode gerninger registreres online eller på biblioteket.

Fra den 4. januar og frem til Danmarks Indsamling den 29. januar inviteres de yngste danskere til at bidrage til indsamlingen ved at gøre gode gerninger. Når et barn gør en god gerning, giver Novo Nordisk Fonden nemlig 20 kroner til Danmarks Indsamling 2022. Pengene går til et Røde Kors-projekt i Syrien, som hjælper udsatte børn og unge til at få en uddannelse og dermed øge deres muligheder for fremtiden.

Gode Gerninger kan laves sammen eller hver for sig. DR Ultra og Ramasjang giver idéer til gode gerninger, du kan gøre i fritiden. Du må lave lige så mange gode gerninger, du har lyst til, og der er masser af muligheder for at gøre gode gerninger – store som små - der spreder glæde herhjemme og samtidig gør en verden til forskel for udsatte børn og unge i Syrien. 

Registrer din gode gerning

Husk at registrere din gode gerning ved at udfylde et Gode Gerninger-bevis på dit lokale bibliotek (senest fredag den 28 klokken 12) eller på dr.dk/godegerninger. Her kan du også indsende et foto af en gerning.
Du kan indsende en video til Ramasjang på dr.dk/ramasjang.
Alle, der laver en god gerning, modtager et velfortjent diplom. 

Skoler og børnehaver kan finde materiale hos DR Lær fra uge 2

Projektet er et samarbejde mellem Ramasjang, Ultra, DR Lær, FDF, Friluftsrådet og landets biblioteker.

Fakta:

DR
Kampagnesite: dr.dk/godegerninger
Ultras Gode Gerninger: dr.dk/ultra
Ramasjangs Gode Gerninger: dr.dk/ramasjang 
DR Lærs undervisningsmateriale: dr.dk/spire og dr.dk/skole

Danmarks Indsamling 2022
Danmarks Indsamling er et samarbejde mellem DR og 12 humanitære organisationer.
Læs mere om årets tema for Danmarks Indsamling her: https://danmarksindsamling.dk/ 

Om Røde Kors-projektet i Syrien
Novo Nordisk Fondens donation går til et Røde Kors-projekt i Syrien. Projektet bidrager aktivt til FN’s Verdensmål 3,4 og 8. Målet for projektet er at forbedre syriske børn og unges velbefindende og give dem færdigheder til at sikre sig en uddannelse og dermed øge deres muligheder for fremtiden. 
Læs mere om projektet her.