Hjælp til din opgave

Sidder du lige nu og skal skrive SRP eller andre opgaver som du skal bruge kilder til? Her får du et udsnit af steder, der vil kunne hjælpe dig.

Opdateret 26.10.2020

Databaser

Som bruger på Holstebro Bibliotek har du digital adgang til en lang række databaser, som er guld værd, når du skal skrive DHO, SRP og andre større opgaver.

Hvis du ikke kan finde nok materiale i bibliotekets baser til din opgave, kan du spørge Biblioteksvagten på www.biblioteksvagten.dk.
Her sidder bibliotekarer er klar til at hjælpe dig med lige netop din opgave.

 
Det er et lille udsnit, vi præsenterer her, du får det fulde overblik her og det er endda emneinddelt.

Danmarkshistorien.dk
Et frit tilgængeligt online historieleksikon og en digital historiebog. Det er historikere, arkæologer og andre forskere fra Aarhus Universitet, som står bag hjemmesiden.
Læs mere.

Europa World Plus
Omfatter information om hele verden indenfor økonomi, politik, historie, geografi, sociale forhold, erhvervsliv, statistik m.m.
Læs mere.

Faktalink
Et arbejdsredskab primært til skoleelever og studerende, men også til andre, der ønsker at sætte sig ind i et emne og få overblik over og kendskab til den relevante litteratur og information om emnet.
Læs mere.

Forfatterweb
Forfatterleksikon med inspirerende og informative artikler om danske og udenlandske forfattere. Her finder du godt 1000 portrætter af både afdøde og nulevende forfattere.
Læs mere.

Gale in Context: High School
Dækker hovedemneområder som historie, litteratur, naturvidenskab, samfundsvidenskab m.m.
Læs mere.

Gale in Context – Science
Dækker et bredt spekter af emner inden for naturvidenskab: matematik, fysik, kemi, astronomi og rumfart, medicin, geologi, biologi mm. 
Læs mere.

Gale Reference Complete
Helt ekstraordinært stiller Gale Databases deres skolepakke Gale Reference Complete midlertidigt til rådighed for alle danskere indtil 30. juni 2020.
Læs mere.

Infomedia
Infomedias Mediearkiv indeholder over 40 millioner artikler fra danske aviser, fagtidsskrifter, magasiner og telegrambureauer.
Læs mere.

MasterFILE Premier
En primært engelsksproget artikeldatabase, der dækker næsten alle emneområder. 
Læs mere.

Brug Biblioteksvagten

Selvom du ikke har mulighed for at bestille fysiske materialer på bibliotekerne, så kan du med fordel spørge Biblioteksvagten om hjælp til at finde kilder på nettet.

Gratis kilder på nettet

bibliotek.dk
bibliotek.dk har lukket for adgang til at bestille fysiske bøger, men du kan stadig bruge basen til at søge netkilder. Vælg E-materialer når du søger.

eKurser.nu
Indeholder mange nyttige videokurser, hvoraf mange henvender sig til studerende.

SkrivOpgave.dk 
En guide til informationssøgning, når du skal skrive opgave. Her får du hjælp til emnevalg, problemformulering, kildekritik og gode links til informationssøgning.
Læs mere.

Bemærk: du skal være bosat i Holstebro Kommune for at benytte de fleste af databaserne hjemmefra.

Tags