Hvilken verden vil du gå på opdagelse i ?

11.05.23
Hvad sker der, hvis børn får frie tøjler til at formidle litteratur på landets biblioteker? Det spørgsmål stiller vi i den landsdækkende kampagne "Hvilken verden vil du gå på opdagelse i?".

Landets biblioteker inviterer sammen med eReolen Go alle børn i alderen 9-12 år til at overtage bibliotekernes litteraturformidling i hele maj måned.

Det sker, når bibliotekerne omdannes til én stor ”børn-til-børn”-anbefaling, og lader børnene bestemme, hvilke historier der skal fremhæves som en god læseoplevelse. For der sker nemlig noget helt særligt for læseiveren, når børn selv bestemmer, hvad de vil læse.

Sådan deltager børn i kampagnen

Alle børn i alderen 9-12 år har mulighed for at deltage, når de besøger Hovedbiblioteket på Randers Bibliotek eller klikker sig ind på bibliotekernes digitale tilbud eReolen Go. Her kan børnene komme med anbefalinger og vælge de historier, der skal fremhæves i både det digitale og det fysiske bibliotek.

Her kan man dele sin boganbefaling på eReolen Go

Så kender du et barn, der elsker bøger og som gerne vil give oplevelser videre til andre børn? Eller kender du et barn, der mangler inspiration, men som helst vil have det fra andre børn? Uanset så tag barnet med ned på Hovedbiblioteket på Randers Bibliotek eller følg med hos eReolen Go, hvor bibliotekerne giver børn mulighed for, i fællesskab med andre børn, at få og give gode læseoplevelser videre. Bibliotekerne garanterer, at der er en oplevelse i vente for alle.