Tomas Lagerman Lundme
Foto: Simon Knudsen

Mød Danmarks modigste forfatter Tomas Lagermand Lundme

23.01.23
Mød en af Danmarks modigste kunstnere, når forfatter, dramatiker og billedkunstner Tomas Lagermand Lundme besøger Holstebro Bibliotek.

Tomas Lagermand Lundme har skrevet en lang række bøger for unge og voksne, der oftest handler om magt og afmagt på mange forskellige personlige planer. Lundme skriver hudløst, rørende og ubarmhjertigt om selvdestruktiv adfærd, hadforbrydelser, overgreb, spiseforstyrrelser og voldtægt.

Selvom det er hårde og voldsomme emner, formår Lundme at skrive varmt, sansende, fabulerende og sine steder også humoristisk om alt det, vi som mennesker kan have svært ved at tale om.
Lundme har ofte sagt, at hans bøger er hans egne forsøg på at nedbryde tabuer og tavshedskulturer.

Kulturformidler Kathrine Sørensen Bech fra Holstebro Biblioteker fremhæver ved foredraget: ”Tomas insisterer på at skildre det svære i livet. Tvivl, angst, seksualitet, ensomhed og stor, urolig kærlighed. Ingen sætter ord på den svære ungdom og overgangen til voksenlivet så elegant som Tomas Lagermand Lundme. Og så er han en dygtig fortæller og formidler.”

Forfatteren er tidligere vært på Radio24syv og formand for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Litteratur. Han bor i København og er gift med journalist og underholdningschef på DR, Jan Lagermand Lundme.

Forfatterarrangementet på Holstebro Bibliotek sker i samarbejde mellem Dansk Talentakademis Forfatterlinje og Holstebro Bibliotek.

Samarbejdet betyder, at du kan opleve prisvindende danske forfattere live på biblioteket hen over foråret, når de fortæller om deres bøger, inspirationskilder og livet som forfatter.

Tid: d. 1. februar kl. 19.00
Sted: Holstebro Bibliotek
Fri adgang.
Hent en gratis billet på her