Nye regler for betaling af gebyrer og erstatninger

Den 1. marts 2023 overgik håndteringen af bibliotekets gebyrer og erstatninger til Holstebro Kommunes opkrævningsafdeling. Det betyder, at du fremover skal betale, det du skylder, via den nye fælles kommunale betalingsløsning ‘Betal din kommune’.

Fremover vil du modtage opkrævninger på gebyrer og erstatninger i din digitale postkasse, men du kan stadig få et overblik over, hvad du skylder biblioteket i din lånerstatus her på hjemmesiden eller i appen ’Biblioteket’.
Her vil der også være et link til betaling via 'Betal din kommune'. 

I ’Betal din kommune’ kan du se om du skylder Holstebro Kommune penge og betale med betalingskort og MobilePay. Du kan også betale til den konto, som fremgår af den opkrævning, du modtager i din digitale postkasse. 
- Læs mere under ”Ofte stillede spørgsmål og svar” 

Du kan først se dine biblioteksgebyrer og -erstatninger i ’Betal din kommune’ fra starten af marts 2023.

Adgang til ‘Betal din kommune’ kræver, at du logger ind med dit NemID/MitID. Har du ikke NemID/MitID, eller er du fritaget for digital post, vil du i stedet modtage en opkrævning med posten.

Gå til ’Betal din kommune’

Under ”Ofte stillede spørgsmål og svar”, kan du finde svar på det meste om den nye betalingsløsning. Er der noget, du ikke kan finde svar på, er du velkommen til at kontakte os på holstebro.bibliotek@holstebro.dk.

- Læs mere om betalingsløsningen på Holstebro Kommunes hjemmeside
- Se vores reglement og gebyrtakster her

Ofte stillede spørgsmål og svar

Hvorfor skal bibliotekerne have en ny betalingsløsning?

Formålet med den nye betalingsløsning er at samle alle betalinger til kommunen ét sted. Det giver et fuldt overblik over kommunens tilgodehavender, hvilket er lettere at administrere for både dig og kommunen.
Betalingsløsningen sikrer, at håndtering af mellemværender altid sker efter gældende lovgivning og at alle lånere behandles ens.
 

Hvornår skal jeg betale?

Når du afleverer eller fornyr dine lån for sent, vil du med det samme kunne se, hvad du skylder i din lånerstatus her på hjemmesiden, i appen 'Biblioteket' og på ‘Betal din kommune’.

Dagen efter vil du modtage en opkrævning i din digitale postkasse (f.eks. e-boks). Her kan du også se din betalingsfrist.

Det er vigtigt, at du overholder betalingsfristen for at undgå rykkergebyrer.

Eventuelle rykkergebyrer kan du kun se på ‘Betal din kommune’. Rykkergebyrets størrelse afhænger af størrelsen på din gæld. 

Hvordan betaler jeg det, jeg skylder?

Du kan betale det, du skylder biblioteket via selvbetjeningsløsningen ‘Betal din kommune’ eller ved at betale den tilsendte opkrævning i din bank eller netbank. 

På hjemmesiden og i appen ’Biblioteket’ vil der være et link til ‘Betal din kommune’, hvor du kan betale med kort eller MobilePay.

Kan jeg betale kontant på biblioteket?

Nej, du kan ikke længere betale kontant på biblioteket.

Hvordan betaler jeg, hvis jeg er fritaget for Digital Post eller ikke har NemID/MitID?

Hvis du er fritaget for digital post, modtager du en opkrævning med posten, som du kan betale der, hvor du plejer at betale dine regninger.

Kan jeg betale direkte på Holstebro Biblioteks hjemmeside?

På din brugerside her på hjemmesiden og i appen ’Biblioteket’ vil der være et link til ’Betal din kommune’. I 'Betal din kommune' kan du få et overblik over dit mellemværende og betale.

Jeg har lige betalt via ’Betal din kommune’. Hvorfor står der stadig, at jeg mangler at betale?

Der kan gå op til 30 minutter, før din betaling bliver registret i bibliotekets system. Derfor kan du opleve, at der stadig vises et mellemværende, når du logger ind, selvom du har betalt. 

I ‘Betal din kommune’ kan du altid se en fuldt opdateret status på dine betalinger og mellemværender.

Hvad med børn og unge under 18 år?

Er du under 18 år, kan du ikke selv betale gebyrer og erstatninger. Din biblioteksgæld vil fremgå på hjemmesiden og i appen ’Biblioteket’, men ved betaling overgår gælden til den, der står som økonomisk ansvarlig for dig i vores system - det vil sige en af dine forældre eller din værge. Dette gælder også, selv om du har NemID/MitID.

For at betale gælden er det derfor din forælder/værge, der skal logge ind på ‘Betal din kommune’.

Jeg har spørgsmål til min opkrævning

Har du spørgsmål til indholdet af din opkrævning, kan du kontakte Holstebro Bibliotek:
Telefon: 9611 6865
Mail: holstebro.bibliotek@holstebro.dk

Har du spørgsmål til selve betalingen, kan du kontakte Opkrævningen i Holstebro Kommune:
Telefon: 9611 7575
Mail: borgerservice@holstebro.dk (Brug digital post, hvis du sender personlige oplysninger)

- Se yderligere information om bibliotekets reglement og gebyrer

Opdateret 16.03.23

Tags