Læs for Livet

Donér bøger til glæde for børn og unge.

Læs for livet

 

Bibliotekerne i Ulfborg, Vinderup og Holstebro er indsamlingssted for donationer af børne- og ungdomsbøger til projekt Læs for Livet. Formålet er, at bøger skal give udsatte børn og unge gode oplevelser, bedre livskvalitet og støtte deres muligheder for at bryde den sociale arv. Det sker ved at skabe små biblioteker til steder, der huser sårbare børn og unge som julemærkehjem, krisecentre, døgninstitutioner og børnehjem.

Læs for Livet tager imod bøger til aldersgruppen 0-23 år. Det kan være alt fra billedbøger, fagbøger, tegneserier og lydbøger til børnebøger på andre sprog. Da bøgerne skal inspirere til læselyst, skal de være i pæn stand.

Om projekt Læs for livet

Læs for Livet er et nonprofit-projekt, hvis grundtanke er at benytte litteratur som social innovation. Det er gratis for modtager-stederne at få et bibliotek, og Læs for Livet hjælper med indretning af bibliotek og supplerer med viden og sparring. Siden begyndelsen i 2012 har Læs for Livet sørget for, at over 25.000 bøger er kommet ud til socialt udsatte børn og unge.

Læs mere om projektet her.