Sådan bliver du låner

Du kan blive låner på Holstebro Bibliotekerne ved at henvende dig på Holstebro, Ulfborg eller Vinderup Bibliotek. Du kan også oprette dig som bruger med dit MitID.

Du skal møde op på ét af vores biblioteker i den betjente åbningstid. Husk dit gule sundhedskort til legitimation.

Dit sundhedskort er dit lånerkort, og du bliver låner ved at forevise dit senest udstedte sundhedskort sammen med gyldig legitimation med personnummer og foto. Vi forsyner dit lånerkort med en PIN-kode, som du selv vælger, og som du skal bruge ved selvbetjeningsautomater og ved bestillinger og fornyelser via internettet.

Du skal bruge sundhedskortet, hver gang du vil låne, og kortet er personligt.

Særligt for børn og unge under 18 år

Børn og unge under 18 år skal have tilknyttet en økonomisk ansvarlig i lånerregisteret for at kunne låne på Holstebro Biblioteker.

Som økonomisk ansvarlig skal du give et skriftligt tilsagn på én af følgende måder:

1. Udfyld indmeldelsesblanket for børn/unge med MitID (link åbner i nyt vindue). Bemærk: der kan gå 2-3 dage før brugeren er oprettet.

2. Opret børn/unge på biblioteket – her skal du udfylde denne indmeldelsesblanket (link åbner i nyt vindue) og aflevere den på biblioteket i den betjente åbningstid.

 

Bliv bruger på biblioteket med dit MitID

BEMÆRK: Du skal være fyldt 18 år, for at kunne oprette dig selv som låner med MitID

Alt hvad du skal gøre, er at klikke på "Log ind" oppe i højre hjørne.

På det næste skærmbillede skal du klikke på "Ny bruger":


Derefter skal du blot følge anvisningerne på skærmen.

Når du er færdig, er du oprettet som bruger på Holstebro Biblioteker og du har adgang til vores digitale tjenester hjemmefra*, som f.eks. eReolen. Du kan se en liste over over digitale tjenester under Netbiblioteket

*Forudsætter at du er bosat i Holstebro Kommune.

Hvem kan låne hvad?

Alle med bopæl i Danmark kan benytte Holstebro Biblioteker og låne bøger, musik, film mm. Der er frit udlån af alle materialer. Det vil sige, at du også kan låne så mange spil eller film, som du har lyst til. Typisk er der 4 ugers lånetid på materialerne. Lånetid kan variere på film, kvik-bøger osv. Husk at se på din kvittering, når du låner. Hvis lånetiden overskrides kommer der gebyr på materialet.