150 kr.
Gl Struervej 1
7500 Holstebro
Køb billet(ter)

Svend Brinkmann – Hvad er et menneske?

20.02.20
Selvudvikling har længe været et kulturelt omdrejningspunkt. Det handler populært sagt om at blive ”den bedste udgave af sig selv”.

I dette foredrag introducerer Svend Brinkmann et dannelsesbegreb, der kan fungere som modvægt til denne ide.

Dannelse handler om noget alment, om at blive menneske i fællesskab med andre mennesker. Men det forudsætter, at vi ved, hvad et menneske er.
Med udgangspunkt i bogen ”Hvad er et menneske?” introduceres forskellige menneskebilleder, og det diskuteres, om nutidens samfund overhovedet giver plads til at være menneske.
Svend Brinkmann kommer også ind på, hvordan det menneskelige er under pres af en teknologisk udvikling, hvor mennesket søges optimeret både psykologisk, medicinsk, neurologisk og digitalt.

Arrangører: AOF Holstebro Aftenskole, Holstebro Bibliotek og VIA University College - Campus Holstebro.