Det læser vi...

Hvad vi læser i december måned...

Birthe læser: "Oplyst" af Tara Westover
Tara vokser op i Buck's Peak, Idaho med fanatisk religiøse forældre og en voldelig bror. Da hun som 17-årig starter på Brigham Young University, er det første gang hun befinder sig i et klasselokale.
En fascinerende roman om en opvækst afskåret fra omverden og med meget afstumpede værdier. Det kræver en lang kamp og megen viljestyrke at slippe fri og komme ud i en stor verden.
Lån bogen her.

John læser: ”Det sidste ønske” af Andrzej Sapkowski
”Det sidste ønske” Handler om witcheren, Geralt af Rivia og hans heltegerninger. Man følger Geralt, der er monsterdusørjæger, og som langsomt går sin skæbne i møde.
Historien er forfriskende fortalt gennem velfungerende plots og veldrejede intriger og sat i et middelalderligt fantasyinspireret univers. Det er et eventyrligt bekendtskab, der mixer westernstemning med slavisk mytologi.                                          
Herligt forfriskende inden for fantasygenren. 
Lån bogen her.
 

Jonna læser: ”The Julekalender-book” af Hans Erik Sachs
Jeg læste denne bog fra ende til anden i julen 2019, men den er lige så sjov og vedkommende i 2020. 
”The Julekalender-book” fortæller om baggrunden for og tilblivelsen af denne skøre, sjove og utrolige julekalender, der lige som ”Matador” er blevet vist igen og igen på TV.
I år er det bare blevet ekstra interessant for mig at følge med i ”The Julekalender”, netop fordi jeg nu kender historien bag.
Lån bogen her.

Thomas læser: ”Et juleeventyr” af Charles Dickens
Hvis man skal læse en julehistorie, der er sovset ind i en god tyk morale om næstekærlighed og om at lukke glæden ind i tilværelsen, så er Charles Dickens ”Et juleeventyr” en uomgængelig klassiker. Derfor læser jeg endnu engang bogen om pengeudlåneren – og julehaderen - Ebenezer Scrooge, der kontaktes af tre genfærd. De tager ham med både til tidligere tiders jul og til julen i fremtiden. 
Historien findes i utallige udgaver i både tekst og film, men flottest af alle er udgaven fra 1990, hvor de smukke illustrationer af Roberto Innocenti emmer af 1800-tals stemning.”
Lån bogen her.

Anne læser: "Byens spor" af Lars Saaby Christensen
I Byens spor er vi tilbage i efterkrigstidens Oslo, hvor vi følger beboerne i en ejendom i bydelen Fagerborg. Romanen skildrer indlevende og stemningsfuldt tiden, byen, personerne og deres indbyrdes relationer.
Lars Saaby Christensen fortæller så levende, at man føler sig suget ind i fortællingen.
Romanen er første bind i en trilogi, og bøgerne findes også på eReolen – både som e-bøger og lydbøger.
Lån bogen her.
 

Trine læser: ”Færgemanden” af Karen Inge Nielsen
Om aftenen – så jeg kan sove trygt og godt, læser jeg denne makabre krimi. Det er unægtelig en mere makaber krimi end dem, jeg normalt læser, for her har vi at gøre med en brutal og syg gerningsmand, der lader ofrene lide længe i store pinsler. Man ser det hele for sig, og det er helt sikkert en krimi, man kan mærke under huden. 
Lån bogen her.

Iben læser "Bargums synder" af Sofie Malmborg
I et fantastisk sprog med et væld af billeder fortæller Sofie Malmborg i sin debutroman om Frederik Bargums storhed og fald.
Det er en stor fortælling om den danske slavehandler, som med sit talent kan sælge alt fra tømmer, sukker og elfenben – til slaver. Han har vanvittige ambitioner, og de driver ham så vidt, at han også sætter sit eget liv til salg.
Du har levet sammen med Frederik Bargum i 1700-tallet, når du har læst bogen.
Lån bogen her.

Karen-Margrethe læser: ”Meter i sekundet” af Stine Pilgaard
Denne humoristiske roman foregår lige i vores baghave – nærmere bestemt nede ved Ringkøbing. Hovedpersonen er tilflytter og skal lige vænne sig til det nye sted og lokalbefolkningen. Det, der bliver sagt og det, der ikke bliver sagt optager hende.
Derfor opsøger hun Anders Agger for at få hans hjælp til at ”afkode” alt det nye. Dagene bruger hun på at være nybagt mor, (uheldig) brevkasseredaktør i den lokale sprøjte og på at skrive smukke og sjove lejlighedssange.
Syng dig igennem de flotte sange og få et god historie og et godt grin oveni.
Lån bogen her.
 

Elisbeth læser: ”Spejlmanden” af Lars Kepler
Jeg lytter til ”Spejlmanden”, og min nerver sidder uden på tøjet! Allerede inden for de første 5 minutter er der fart på handlingen, og det hæsblæsende tempo sættes ikke ned i løbet af bogen.
Bogens hovedperson er kriminalkommissær Joona Linna, men at en gammel kending fra Keplers første bog, Hypnotisøren, inddrages i handlingen – er for mig kun er en fordel.  
Keplers krimier er mine absolutte favoritter, og jeg kan KUN anbefale Spejlmanden. Og har du endnu ikke stiftet bekendtskab med Lars Kepler, er Spejlmanden den ottende i rækken, så der er nok at gå i gang med! 
Lån bogen her.

Gitte læser: ”Kramp” af Maria Jose Ferrada
En fin, lille bog om M, der med barnets perspektiv, fortæller nøgternt og loyalt om sin hverdag som hjælper for sin omrejsende isenkræmmerfar og de øvrige let anløbne voksne, som befolker hendes verden i 80’erne chilenske diktatur.
Lån bogen her.

Lisbeth læser: ”Det er de danske som flygter” af Lise Ringhof og Erik Valeur
En stort og bredt anlagt fortælling om Danmark og styrmandssønnen fra Fanø, Erling, der uddanner sig til læge og bosætter sig i Vejle.
Fortællingen tager sin begyndelse år 1900, hvor Erling er en kejtet og indadvendt dreng, der ikke lever op til sin fars forventninger. Omkring Erling bevæger sig en stor og broget skare, og gennem dem fortælles Danmarks historie og udvikling både politisk og socialt - bestemt ikke altid noget at være stolt af.
Romanen er 1. bind af en planlagt trilogi.
Lån bogen her.

Morten læser: "Hogfather" af Terry Pratchett
Det er natten før Hogswatch, Discworld-helligdagen, og Hogfather er blevet kidnappet. Der er kun én person der er i stand til vikariere for ham. Kun én person, der kan være alle steder på én gang og som kan klatre ned gennem selv den smalleste skorsten.
Han skal bare lige huske at lade sin le blive hjemme.
HO, HO, HO til alle!
Lån bogen her.