Amina Elmi vinder BogForums Debutantpris 2023

Dansk-somaliske Amina Elmi vinder BogForums Debutantpris 2023 for hendes vrede og oprørske digtsamling ’Barbar [tavshedens objekt]’.

En samling af rørende, følsomme og vrede digte 

Barbar er en digtsamling bestående af fire akter, hvor hver akt indeholder en håndfuld tekster, både digte og prosatekster, som alle er fortalt i første person. 

Værket er et vidnesbyrd og et kampskrift, som jeget både kalder det og ikke kan holde ud at kalde det. Det er meget personligt og samtidigt politisk. Et blik der både vender ind mod det helt nære og jegets eget indre, men også den indre ild, der brænder i jeget og peger ud af i et oprør for en anden verdensorden. Stemningen i Amina Elmis debut er både rørende, følsom, vred og oprørsk.

Amina Elmi (f. 1994) blev uddannet fra Forfatterskolen i sommeren 2023 og hendes debut 'Barbar' udkom i august 2023. Hun er født i Somalia og kom til Danmark, da hun var tre år gammel. Læs anmeldelsen på Litteratursiden.

 

BogForums Debutantpris

BogForums Debutantpris er en litterær pris, som har til formål at skabe opmærksomhed omkring stærke, nye navne i dansk litteratur.
I 2022 gik prisen til Kristin Vego for hendes novellesamling se en sidste gang på alt smukt, og af andre tidligere vindere kan nævnes: Kaspar Colling Nielsen, Tine Høeg, Morten Pape, Yahya Hassan, Christian Jungersen, Amalie Langballe, Anne-Cathrine Riebnitzsky, Thomas Rydahl, Knud Romer og Fine Gråbøl. Vinderen af prisen tildeles 50.000 kr.

Læs om de tidligere vindere her

Foto: Sara Galbiati