5 tips til serie-slugeren

Serier har det med at gribe os, så vi bliver hængende som en sugemalle i et akvarium uanset om det er bøger eller tv, vi har foran os.

De fleste kan også nikke genkendende til, at det ikke er blevet mindre siden streamingtjenesternes indtog og det faktum, at vi nu kan følge med uanset om vi sidder i bussen, sommerhuset eller sofaen – tilgængeligheden er grænseløs.
For mit eget vedkommende nyder jeg også at streame miniserier og andre programmer fra DR såsom Alene i vildmarken, I hus til halsen og miniserier som Forsvundet eller Pigerne fra Berlin.

DR´s podcasts er jeg ligeledes begyndt at falde for, og her kommer min første anbefaling: Prøv at lytte til Bogselskabet med Anne Glad. Det er godt nok ikke en føljeton, hvor handlingen fortsætter i flere afsnit, men selvstændige podcasts med forfatterinterviews skruet sammen ud fra samme opskrift. Det fungerer upåklageligt, når eksempelvis campingpladsens mange lyde lige skal lukkes ude en kort stund.

Måske har I før hørt udtrykket ”Snup en serie i din ferie”? Det er en overskrift vi jævnligt bruger på biblioteket i udstillinger, hvor vi viser tips til ferielæsning. Det kunne være krimiserier som Haakon Nessers serie med Gunnar Barbarotti, som greb mig i forårets fridage og jeg ikke fik hold på, før de alle var pløjet igennem.

Må det gerne blive meget mere uhyggeligt, hvor selv lyse sommeraftener bliver forvandlet til tænderskærende timer, så kast dig ud i stemningsfyldt gys med Johan Theorins 4 binds serie, der forgår på Øland: Skumringstime, Natstorm, Blodlag og Gravgæst.

Er det mere de gribende historiske romaner, der rammer lige ind i serie-hjertekulen, så fang Mich Vraas bøger om Håbet og Peters kærlighed 1804-1854. I Mich Vraas univers ryger vi lige lukt tilbage til slavernes tid i Vestindien og selvom det ikke er en særlig stolt del af den danske historie, så er der guf nok til mange siders fortælling – og Mich Vraa gør det så slaverne skinner og siderne brænder mellem hænderne.

Jeg holder også meget af de lune bøger. Dem hvor man tager sig selv i at sidde og smile under læsningen og jeg har fundet en serie, der netop formår dette. Det er Mikael Bergstrands trilogi: Delhis smukkeste hænder, Tåge over Darjeeling og Yogi i Østerlen, hvor de to personer: svenske Göran og indiske Yogi er meget svære IKKE at holde af.

Det var vist lidt mere end 5 tips, men serierne har det med at blive slugt – og man kan heller aldrig helt stole på det danske sommervejr, så en ekstra serie til senere er rar at have i baghånden.

Skulle du løbe tør for læsestof, så smut forbi biblioteket eller find læsestof hjemmefra med eReolen.dk, hvor der både er e-bøger og lydbøger.

Go ferie.

Af  teamleder Trine Petersen
Tidligere bragt i Holstebro Onsdag den 24. juli 2019

06.08.19
Tags